Vinkkejä rahan säästämiseen

Voi tulla tilanteita, joissa haluat leikata kulujasi. Tämä kenties siksi, että tulot ovat pienentyneet (eimerkiksi vanhempainloman tai työttmyyden aikana), mutta myös voi olla kyse halusta laittaa rahaa johonkin erityiseen, kuten remonttiin, matkaan, uuteen autoon tai häihin. Voi tuntua mahdottomalta laittaa syrjään muutamia satasia kuukaudessa, mutta tosiasiallisesti useimmilla on kohtuullisen suuret mahdollisuudet vähentää menojaan.

Tässä parhaimmat vinkkimme.

  • Älä käytä korttia maksamiseen, vaan maksa käteisellä. Maksaessasi kortilla et näe rahoja, etkä saa samaa tuntumaa rahan arvoon ja siihen, mitä asiat maksavat. Ota sen sijaan ulos rahaa, jonka on riitettävä viikon ruokaan ja huveihin. Näin saat paremman käsityksen tilisi tilasta ja rahoista.
  • Vähennä kiinteitä menoja. Monilla on sama sähköyhtiö ja puhelinliittymä viimeisimpien kymmenien vuoden aikana ihan silkasta tottumuksesta. Tarkista, pajonko voit voittaa vaihtamalla yhtiöitä. Näinä päivinä kilpaillaan asiakkaista, mikä tarkoittaa, että monet yhtiöt laskevat hintojaan todella paljon. Muista tarkistaa, mitä vastinetta saat rahoillesi.
  • Samalla tavalla voit tarkistuttaa ja uudistaa lainasi alhaisemman koron saamiseksi. Tämä koskee ennen kaikkea sinua, jolla on kalliita luottokorttilainoja, joissa voit usein hyötyä ottamalla matalakorkoisemman pankkilainan lunastaaksesi kaikki luottosi.
  • Menevätkö rahasi tarpeettomiin kuluihin? Huomioi että pienistäkin rahavirroista tulee aika suuria menoeriä lopulta. Jos ostat suklaalevyn jokaisella ostosmatkallasi, tekee se pari sataa euroa vuodessa.
  • Paljonko rahoistasi menee viihteeseen? Tarvitseeko kaikkia lehtiä tilata? Tarvitsetko kaikkia TV-kanavia? Voisitko vuokrata filmit ostamisen sijaan? Lainata kirjat kirjastosta ostamisen sijaan? Voitko lopettaa tupakoinnin?
  • Auto vie suuren osan monien perheen menoista. Ei makseta vain bensiinistä, vaan pysäköinnistä, vakuutuksista, veroista, huollosta ja korjauksesta. Monille auto on välttämätön, mutta toisille taas voi olla muita yhtä hyvin toimivia vaihtoehtoja.
  • Asumiskustannukset tekevät suuren loven kotitalousten talouksiin. Muuttaminen on iso askel, mutta joskus sen tuomat hyödyt voivat olla haittoja suurempia. Ehkä löydät talon tai asunnon lähempää työpaikkaa, jolloin säästät samalla työmatkakustannuksissa? Ehkä et enää tarvitse yhtä suurta taloa kuin tällä hetkellä? Usein voi myös säästää rahaa vähentämällä energiankulutusta, elintapojen muuttamisella tai vaihtamalla ennergialähdettä.
Kategoria(t): pikalainaa luottotiedottomalle. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.